woensdag 25 december 2019

Lahm Lhalou (Algerije)

LAHM LHALOU (ZOET VLEES)

In Algerije wordt dit zware gerecht als onderdeel van een maaltijd van verschillende gangen gegeven. Als het als hoofdgerecht is bedoeld, kunt u er koeskoes bij geven.

1 kilogram lamsschouder of voorbout zonder bot
¾ theelepel zout
2 eetlepels braadvet
60 gram gepelde amandelen
100 gram suiker
½ kaneelstokje
2 eetlepels oranjebloesemwater
300 gram gedroogde pruimen zonder pit


Snijd het vlees in blokjes van 2 centimeter en strooi het zout erover. Smelt het vet in de braadpan en bak het vlees in twee porties achter elkaar onder omscheppen bruin. Haal het vlees uit de pan. Schep de mandelen, de suiker en het verbrokkelde kaneelstokje door het vet en voeg dan ¼ liter water en het oranjebloesemwater toe. Breng het al roerend aan de kook. Voeg het lamsvlees en het uitgelopen vleesnat toe en laat het een uur stoven met het deksel schuin op de pan. Roer er na 45 minuten de pruimen door.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann

Geen opmerkingen: