MAQUEREAUX GRILLÉS AU CUMIN (GEGRILLEERDE MAKREEL MET KOMIJN)
1 kilogram middelgrote makreel, schoongemaakt en afgespoeld, koppen verwijderd
½ theelepel harissa, met 3 eetlepels water gemengd
3 eetlepels olie
2 tenen knoflook, geplet
2 theelepels gemalen komijn
zout
1 citroen, in vier parten
Maak aan beide kanten van elke vis 2 inkepingen. Doe de harissa in een grote, ondiepe kom met de olie, knoflook, komijn en zout. Meng de ingrediënten en leg er dan de makrelen in. Laat de vissen 15 minuten marineren en draai ze af en toe om. Grilleer de vissen 7 of 8 minuten per kant op een houtskoolvuur of in een voorverhitte grill. Leg ze op een grote schotel, garneer met de citroen en dien onmiddellijk op.
4 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : visgerecht
bron : “250 Recettes classiques de cuisine Tunisienne” door Edmond Zeitoun, in Vis, Schaal- en Schelpdieren (Praktisch koken) / Richard Olney
woensdag 25 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten