woensdag 25 december 2019

Algerijnse groente-couscous met melk (Algerije)

ALGERIJNSE GROENTE-COUSCOUS MET MELK

500 gram couscous
350 gram gedopte tuinbonen
6 deciliter water
zout
100 gram boter
350 gram schoongemaakte en in reepjes gesneden savooienkool
peper
4 deciliter melk
2 in partjes verdeelde hardgekookte eieren


Verdeel de couscous over een bakplaat en besprenkel hem met warm water met wat zout. Wrijf de couscous tussen de vingers, zodat een kruimelig geheel ontstaat en de korrels beginnen op te zwellen. Laat de couscous 15 minuten staan.
Doe de tuinbonen met het water en wat zout in een grote pan waarin een vergiet past en breng alles aan de kook.
Doe de couscous in een met een schone theedoek belegd vergiet. Plaats het vergiet in de pan en zorg er daarbij voor dat de couscous het water niet raakt. Draai de hittebron laag, leg een deksel over het vergiet en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Voeg 50 gram van de boter, de reepjes kool en wat peper aan de tuinbonen toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg de melk aan het groentemengsel toe en roer alles goed dooreen.
Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes en schep deze door de couscous. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Leg de couscous op een grote schaal, maak een holletje in het midden en schep hier het groentemengsel in. Schenk wat van de saus over het geheel en garneer het gerecht met de partjes ei.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : eigerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: