GROENTEKASSEROL
1½ deciliter olijfolie
6 teentjes knoflook
2 wortels, in plakjes gesneden
2 uien, in plakjes gesneden
4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
2 courgettes, in plakken gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
2 pepers, schoongemaakt en fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels gehakte peterselie
1½ deciliter yoghurt
zeezout
zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180ºC. Giet de olie in een grote braadpan en voeg alle groenten en specerijen toe. Laat ze al roerend 3 tot 4 minuten stoven, zodat de groenten met olie worden bedekt. Giet zoveel kokend water in de pan dat de groenten net onderstaan. Plaats de deksel op de pan en zet deze 45 minuten in de oven. Neem daarna de pan uit de oven, roer de yoghurt erdoor en strooi peterselie erover.
4 personen
land : Tunesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten