GEGRILLEERDE MAKREEL OP Z’N TUNESISCH
¾ deciliter olijfolie
½ deciliter citroensap
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel harissa
1 theelepel gemalen komijnzaadjes
½ theelepel paprikapoeder
zout
peper
4 schoongemaakte makrelen à 250 gram
Vermeng de olijfolie in een grote schaal met het citroensap, de uitgeperste knoflook, de harissa, de komijn, het paprikapoeder en wat zout en peper.
Maak enkele diepe insnijdingen in de makrelen. Wentel de makrelen door de marinade en laat de vissen 1 uur marineren. Keer de makrelen tijdens het marineren regelmatig om.
Grilleer de makrelen op een ingeolied rooster 10 minuten boven houtskoolvuur of onder de voorverwarmde ovengrill. Keer de vissen tijdens het grilleren regelmatig om en bestrijk ze daarbij steeds met de marinade.
Serveer de gegrilleerde makrelen met rijst en een salade.
4 personen
land : Tunesië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten