VISSCHOTEL
Dit is een typisch Tunesisch gerecht. Het kan bij elke gelegenheid als voor- of hoofdgerecht worden gegeten.
200 à 300 gram vis per persoon (harder, zeebaars of tonijn)
4 tomaten
4 groene paprika’s
paprikapoeder
zout
knoflook
koriander in korrel- of poedervorm
1 ei per persoon
olie
Maak de vis schoon, droog hem af en snijd hem zonodig in moten.
Rol de vis even door de olie en bak hem.
Verwijder de pitjes uit de paprika’s en de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Fruit de paprika’s in een braadpan met een bodempje olie. Voeg er de tomaten aan toe, evenals zout en peper, en strooi er een ½ theelepel paprikapoeder en een ½ theelepel koriander over. Laat gedurende één uur zachtjes doorkoken.
Bak net voor alles gaar is één spiegelei per persoon.
Leg bij het opdienen op elk bord een beetje van de gekookte salade, samen met een gebakken ei en de vis.
Geef frietjes bij dit gerecht.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 minuten / 1 uur
land : Tunesië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan
woensdag 25 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten