woensdag 25 december 2019

Djamilah (Algerije)

DJAMILAH (DADELTAART)

300 gram verse dadels
150 gram gepelde amandelen
150 gram suiker
3 eetlepels boter
4 eieren
½ vanillestokje
3 eetlepels maïzena
2 centiliter Cointreau (sinaasappellikeur)
boter voor de vorm


Ontpit de dadels en hak ze fijn. Plet de amandelen met 100 gram suiker in de vijzel of pureer ze in de mixer. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 230°C.
Splits de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Schep er de maïzena, de dadels, de amandelen, de gesmolten boter en de Cointreau door. Klop de eiwitten stijf en schep het schuim door de deegmassa. Beboter een springvorm van 26 centimeter doorsnede, vul hem met het deeg en bak de taart 20 minuten op de middelste richel. Zet de oven op 200°C en bak de taart in nog eens 10 - 15 minuten gaar.
Tip: Naar keuze kunt u de afgekoelde ‘djamilah’ nog met kleingesneden gedroogde dadels garneren.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : taart

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann

Geen opmerkingen: