woensdag 25 december 2019

Lamsvlees gemarineerd in harissa (Tunesië)

LAMSVLEES GEMARINEERD IN HARISSA

1½ eetlepel harissa
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen karwij
1 theelepel zout
4 eetlepels olijfolie
1 kilogram mager lamsvlees, in blokjes


Meng in een flinke kom de harissa, het citroensap, de karwij, het zout, de olijfolie en 1½ deciliter water door elkaar.
Roer er de blokjes vlees door, dek de kom af en laat het vlees een paar uur marineren.
Rijg het vlees aan spiesjes en grilleer ze 15 minuten.
Serveer het vlees aan of van de spiesjes met rijst, sla, chutney en brood.

4 personen

wacht- / voor- / bereidingstijd : een paar uur / 10 / 15 minuten

gebied : Tunesië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller

Geen opmerkingen: