LAMSVLEES GEMARINEERD IN HARISSA
1½ eetlepel harissa
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen karwij
1 theelepel zout
4 eetlepels olijfolie
1 kilogram mager lamsvlees, in blokjes
Meng in een flinke kom de harissa, het citroensap, de karwij, het zout, de olijfolie en 1½ deciliter water door elkaar.
Roer er de blokjes vlees door, dek de kom af en laat het vlees een paar uur marineren.
Rijg het vlees aan spiesjes en grilleer ze 15 minuten.
Serveer het vlees aan of van de spiesjes met rijst, sla, chutney en brood.
4 personen
wacht- / voor- / bereidingstijd : een paar uur / 10 / 15 minuten
gebied : Tunesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Eten rond de Middellandse Zee / Norma Miller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten