STOKBROOD MET SLAKKEN EN WITLOFSALADE
1 sjalotje
1 eetlepel kervel
100 gram zachte kruidenboter
1 blik slakken (nettogewicht 210 gram)
2 struikjes witlof
2 eetlepels sladressing zonder olie
½ stokbrood
Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kom doen: sjalot, kervel en kruidenboter. Door elkaar roeren. In zeef slakken laten uitlekken. Van witlof stronkjes verwijderen. Blaadjes loshalen en in vergiet wassen.
Over voorverwarmen op 200°C. Bakplaat invetten. In kom witlof en sladressing door elkaar scheppen. Stokbrood in 8 sneetjes van 2 centimeter dikte snijden. Op bakplaat leggen. Slakken erover verdelen (beetje in brood drukken). Kruidenboter erop scheppen. In midden van oven in 5 minuten brood warm en knapperig laten worden en boter laten smelten. Witlof over 4 borden verdelen. Stokbrood ernaast leggen.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten