TUNESISCHE LAMSVLEESKEBAB MET LEVER EN NIERTJES
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
5 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
1 kilogram in flinke blokken gesneden lamsvlees
2 in flinke stukken gesneden lamslevers
2 schoongemaakte en in stukken gesneden lamsnieren
olijfolie voor het bestrijken
Vermeng de kleingesneden ui in een kom met de fijngehakte peterselie en wat zout. Wentel de blokjes lamsvlees, de stukken lamslever en -nier door het ui-peterseliemengsel.
Steek om en om blokjes lamsvlees, stukjes lever en stukjes nier aan pennen en bestrijk alles met wat olijfolie.
Grilleer de kebabs onder nu en dan omkeren 20 minuten boven een houtskoolvuur of onder de voorverwarmde ovengrill. Bestrijk het vlees tijdens het grilleren regelmatig met wat olijfolie.
Serveer de kebabs met de rest van het ui-peterseliemengsel, partjes citroen, olijven en vers brood.
4 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten