GEMENGDE SALADE MET AVOCADO EN ZALM
75 gram witte druiven
1 plak gerookte zalm à 20 gram
4 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels medium sherry
zout
2 palmharten
1 avocado
1 eetlepel citroensap
Druiven wassen en van trosje halen. (Ontvellen.) Halveren en pitjes verwijderen. Zalm in dunne repen snijden. Losjes oprollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Palmharten in schijfjes snijden. In kommetje crème fraîche en sherry tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In dunne schijven snijden. Besprenkelen met citroensap. Op 4 bordjes rangschikken. Erover verdelen: druiven, zalmrolletjes en palmharten. Sausje erop scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten