woensdag 25 december 2019

Kippensoep met balletjes uit Constantine (Constantine, Algerije)

KIPPENSOEP MET BALLETJES UIT CONSTANTINE

50 gram boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 gram kippenpoelet
1¾ liter water
zout
peper
200 gram gehakt
2 eierdooiers
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel maïzena
75 gram vermicelli
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel fijngehakte verse munt


Verhit de boter in een pan en fruit hierin driekwart gedeelte van de fijngehakte ui 3 minuten. Voeg het kippenpoelet toe en bak alles onder nu en dan omscheppen 4 minuten. Voeg het water en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Vermeng het gehakt met de rest van de fijngehakte ui, 1 eierdooier, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes.
Haal de kippenpoelet met een schuimspaan uit de pan en haal het vlees van de botjes af. Houd het vlees apart.
Voeg de balletjes aan de soep toe en kook deze 10 minuten mee. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep. Voeg het apart gehouden kippenvlees en de vermicelli aan de soep toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Klop de overgebleven eierdooier los met het citroensap.
Neem de pan soep van het vuur af en roer het dooier-citroensapmengsel door de soep.
Serveer de soep bestrooid met de fijngehakte verse munt.
Deze soep kan als volledig maal dienen wanneer er vers brood bij wordt gegeven.

4 personen

gebied : Constantine, Algerije
gerechtsoort : soep

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: