zaterdag 24 september 2016

Sperziebonensalade met macadamianoten en notendressing

SPERZIEBONENSALADE MET MACADAMIANOTEN EN NOTENDRESSING

250 gram sperzieboontjes, van de uiteinden ontdaan
zout
50 gram macadamia- of hazelnoten, gehalveerd
½ eetlepel macadamiaolie of andere notenolie

DRESSING
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel macadamiaolie of andere notenolie
1 eetlepel witte-wijnazijn
½ teentje knoflook, uitgeperst
sap van ½ citroen
½ eetlepel koriander, fijngehakt
½ eetlepel gladde peterselieblaadjes, fijngehakt
1 theelepel vloeibare honing
¼ Spaans pepertje, van zaad ontdaan


Kook de sperzieboontjes 5 minuten in kokend water met zout net gaar. Spoel ze onder koud stromend water. Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Leg de nog warme boontjes op een platte schaal, giet de dressing erover en zorg dat de boontjes met voldoende dressing zijn bedekt. Rooster de macadamia- of hazelnoten enkele minuten in de notenolie tot ze lichtbruin zijn. Giet de noten met de olie over de sperzieboontjes. Serveer de salade op kamertemperatuur.

2 - 3 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann