zaterdag 24 september 2016

Lauwwarme paddenstoelsalade met asperges

LAUWWARME PADDENSTOELSALADE MET ASPERGES

50 gram shiitake
100 gram kleine champignons
100 gram oesterzwammen
100 gram groene asperges
2 eetlepels walnootolie
zout
versgemalen peper
50 gram waterkers, gewassen en droog geslingerd
1 eetlepel frambozenazijn


Veeg de paddenstoelen met een vochtig doekje schoon. Halveer grote exemplaren. Snijd de asperges in twee stukken van 5 centimeter. Kook ze in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Dompel ze in koud water. Laat ze uitlekken. Verhit de walnootolie in een wok of grote braadpan. Voeg de champignons en de shiitake toe en roerbak ze 2 minuten. Doe er dan de oesterzwammen bij en roerbak alles nog 2 minuten. Voeg de asperges toe en bak tot de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Rangschik de waterkers op een platte schaal. Leg de paddenstoelen en de asperges in het midden. Breng de frambozenazijn aan de kook in de pan waarin de paddenstoelen zijn gebakken. Giet de azijn over de salade en serveer de salade direct.

2 - 3 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann