zaterdag 24 september 2016

Jasmijnrijstsalade

JASMIJNRIJSTSALADE

75 gram jasmijnrijst
25 gram gemalen kokos, geroosterd
1 - 2 lente-uitjes, in schuine ringen gesneden
¼ rode paprika, kleingesneden
enkele takjes koriander, fijngehakt
½ kleine komkommer, kleingesneden
toef daikonkers

DRESSING
sap van ½ citroen
2 eetlepels olijfolie
¼ rode Spaanse peper, van zaad en zaadlijsten ontdaan en kleingesneden
½ teentje knoflook, uitgeperst
½ theelepel vloeibare honing


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Meng de rijst met de overige ingrediënten voor de salade goed door elkaar.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Giet voldoende dressing over de salade, zodat de ingrediënten enigszins vochtig zijn. Schep de salade door. Serveer op kamertemperatuur.

2 - 3 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann