zaterdag 24 september 2016

Stokbrood met gerookte forel-avocadosalade

STOKBROOD MET GEROOKTE FOREL-AVOCADOSALADE

1 stokbrood, in sneetjes van 1½ centimeter
olijfolie
1 gerookte forel van 250 gram
1 grote rijpe avocado
partjes citroen voor de garnering
takjes dille voor de garnering

DRESSING
1¼ deciliter zure room
1¼ deciliter mayonaise
60 gram dille, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
2 eetlepels citroensap, versgeperst


Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de sneetjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk elk sneetje met olijfolie. Bak de sneetjes 15 minuten in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Neem de bakplaat uit de oven en laat de sneetjes afkoelen.
Verwijder intussen met een scherp mes het vel en de graat van de gerookte forel. Snijd de forelfilets in kleine stukjes. Schil en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Schep er voorzichtig de forel en avocado door.
Leg op elk sneetje stokbrood wat van de salade. Rangschik de sneetjes op een platte schaal. Garneer het geheel met partjes citroen en takjes dille.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann