zaterdag 24 september 2016

Andijvie-kaassalade met appel en amandeldressing

ANDIJVIE-KAASSALADE MET APPEL EN AMANDELDRESSING

½ grote groene appel
½ grote rode appel
sap van ½ citroen
kleine struik krulandijvie, de blaadjes losgemaakt
50 gram bleekselderij, in plakjes
50 gram cheddar, in dunne plakjes
1 eetlepel zonnebloempitten, geroosterd
1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd

DRESSING
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel amandelolie
1 eetlepel dragonazijn
sap van ¼ citroen


Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in dunne plakjes en besprenkel het vruchtvlees met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Rangschik andijvie, bleekselderij, plakjes appel en kaas op een platte schaal of in een slabak. Bestrooi het geheel met zonnebloempitten en amandelen
Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Giet de dressing over de salade en schep de salade goed door.
Rijstcrackers smaken heerlijk bij deze salade.

2 - 3 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann