zaterdag 24 september 2016

Dadelpilaf

DADELPILAF

1 uitje, fijngesnipperd
3 eetlepels olie
2 kopjes droge rauwe rijst
5 kopjes water of kippenbouillon
een plukje saffraan
zout
een mespunt kaneel
100 gram dadels, zeer fijn gesneden


Fruit een fijngesnipperd uitje in 3 eetlepels olie heel even aan en voeg dan 2 kopjes droge rauwe rijst toe. Laat de rijstkorrels even mee fruiten en roer daarbij goed door zodat alle rijstkorrels glimmen en heel licht goudgeel kleuren. Giet er 5 kopjes water of kippenbouillon bij, roer door, en voeg dan een plukje saffraan, zout, een mespunt kaneel en 100 gram zeer fijngesneden dadels toe. Leg een deksel op de pan en laat de pilaf in ongeveer een half uur gaar worden. Deze rijst past uitstekend bij exotische gerechten en vooral bij kip.
Variant: Vervang de saffraan door een afgestreken eetlepel fijngehakte amandelen en een mespunt kerrie.

4 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Noten en wintervruchten / Erna Horn