zaterdag 24 september 2016

Koolrabi à la Suisse (Zwitserland)

KOOLRABI À LA SUISSE

4 koolrabi’s
zout
30 gram boter
30 gram bloem
3 deciliter melk
peper
zout
nootmuskaat
50 gram geraspte kaas
2 eetlepels paneermeel
boter


Schil de koolrabi’s; bewaar de blaadjes. Snijd elke knol in 8 partjes. Kook deze 20 minuten in water met zout. Smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg al roerende de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Los er bijna alle kaas in op en breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en fijngehakte koolrabiblaadjes. Schep de koolrabi in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi een mengsel van kaas en paneermeel over de saus. Giet er gesmolten boter over. Laat er boven in een hete oven een korstje op komen.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Bijzondere groenten en vruchten / Gé Lieshout