zaterdag 24 september 2016

Warme mosselsalade met paprika en kappertjesdressing

WARME MOSSELSALADE MET PAPRIKA EN KAPPERTJESDRESSING

DRESSING
1 rode paprika, zwartgeblakerd onder de grill, van het vel ontdaan en kleingesneden
1 flinke tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en kleingesneden
1 kleine rode ui, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
4 eetlepels olijfolie, extra vierge
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
zwarte peper

2 kilogram mosselen
2½ deciliter droge, witte wijn
2 teentjes knoflook, uitgeperst


Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Zet de dressing tenminste 30 minuten opzij, zodat de ingrediënten goed op elkaar kunnen inwerken.
Borstel de mosselen grondig schoon en verwijder eventuele baarden. Verwarm de wijn en de knoflook in een emaillen of roestvrij stalen pan. Voeg de mosselen toe en kook ze, met het deksel op de pan, 5 minuten of tot de mosselen zich hebben geopend. Laat de mosselen uitlekken en gooi ongeopende mosselen weg. Verwijder de lege schelphelft van elke mossel. Rangschik de mosselen op een platte schaal. Besprenkel elke mossel met een lepeltje van de dressing. Serveer de mosselen warm met knapperig brood.

2 personen

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann