zaterdag 24 september 2016

Salade Niçoise (Nice, Provence-Côte-d’-Azur, Frankrijk)

SALADE NIÇOISE

DRESSING
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode-wijnazijn
1 eetlepel Dijonmosterd
zout
versgemalen peper

100 gram sperzieboontjes, uiteinden verwijderd
zout
500 gram nieuwe krielaardappeltjes
4 hardgekookte eieren, gepeld en in vieren gesneden
75 gram gevulde groene olijven, gehalveerd
2 grote tomaten, in partjes
1 blikje Italiaanse tonijn (nettogewicht 185 gram), uitgelekt en verkruimeld
1 blikje ansjovisfilets (nettogewicht 45 gram), uitgelekt
1 kleine rode ui, in ringen


Klop de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar tot ze goed zijn vermengd.
Blancheer de sperzieboontjes in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder koud stromend water, laat ze uitlekken en snijd ze in drieën. Kook de krielaardappeltjes net gaar. Giet het kookvocht af, halveer de aardappelen en schenk wat dressing over de nog warme krielaardappeltjes.
Schep de ingrediënten voor de salade in een flinke schaal door elkaar. Schenk de rest van de dressing erover en schep de salade voorzichtig door. Serveer de salade op kamertemperatuur.

4 - 6 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Nice, Provence-Côte-d’-Azur, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann