zaterdag 24 september 2016

Witte-bonensalade met tonijn en zwarte olijven

WITTE-BONENSALADE MET TONIJN EN ZWARTE OLIJVEN

100 gram witte bonen, 12 uur geweekt in ruim koud water
1 blikje tonijn (nettogewicht 185 gram), uitgelekt en verkruimeld
50 gram kleine zwarte olijven
1 klein uitje, in ringen

DRESSING
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel citroensap, versgeperst
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels gladde peterselieblaadjes, kleingesneden
versgemalen zwarte peper


Laat de witte bonen uitlekken, doe ze in een pan en giet er zoveel schoon water op dat ze net onderstaan. Breng het water aan de kook. Temper de hittebron, leg een deksel op de pan en laat de bonen 1 - 1½ uur zachtjes koken of tot ze zacht zijn. Giet het kookvocht van de bonen en zet ze opzij om af te koelen.
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot ze goed zijn vermengd.
Doe de witte bonen met twee derde van de dressing in een schaal en schep alles goed door. Verdeel de tonijn met de olijven en de ui er bovenop. Besprenkel ze met de rest van de dressing en serveer de salade op kamertemperatuur.

2 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : Koken met Flair / Jane Hann