zaterdag 24 september 2016

Pruimenvulling voor gebraden gans

PRUIMENVULLING VOOR GEBRADEN GANS

gedroogde pruimen
pijnpitten
1 grote aardappel, geschild
zout
peper
majoraan
citroensap
peterselie, fijngehakt
1 eidooier
gans
plakken gebakken appel


Neem de pit uit voorgeweekte gedroogde pruimen en vul ze met pijnpitten. Rasp een grote geschilde aardappel en vermeng deze met zout, peper, majoraan, citroensap, fijngehakte peterselie en een eidooier. Vul de gans met het aardappelmengsel en de gevulde pruimen.
Schep na het braden van de gans de vulling eruit en verdeel deze over plakken gebakken appel.
Variant: Voeg salie toe aan de vulling. In Zwitserland neemt men bijvoet, een hier in Nederland “uitgestorven” kruid.

4 personen

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Noten en wintervruchten / Erna Horn