woensdag 25 november 2015

Zalmforel met paksoi en noten

ZALM MET PAKSOI EN NOTEN

4 zalmforelfilets met vel à 125 g
1 paksoi, in reepjes
100 g gemengde noten, grof gehakt
2 el olijfolie
100 g taugé
1 el oestersaus
1 el ketjap manis
peper
zout


Bestrooi de zalm met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel olie en bak de zalm 2 minuten aan de kant zonder vel. Draai de zalm om en bak 3 minuten op het vel tot dit krokant is.
Verhit de resterende eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi en taugé 3 minuten.
Voeg de oestersaus en ketjap toe en roerbak nog eens 2 minuten.
Schep de noten erdoor en verdeel over 4 borden.
Leg er een stuk zalmfilet op met het vel naar boven.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker gezond juni / juli 2002