woensdag 25 november 2015

Mandulás Pisztráng (Hongarije)

MANDULÁS PISZTRÁNG (FOREL MET MANDELEN)

2 citroenen
4 schoongemaakte forellen
50 g fijn paneermeel
80 g boter
1 bosje peterselie
100 g geschaafde amandelen


Halveer de citroenen en wrijf de vissen in met een beetje citroensap. Wentel de vissen daarna door het paneermeel. Smelt de boter in een pan en bak de forellen hierin aan beide kanten goudbruin. Pers de citroenen uit, zeef het sap en hak de peterselie fijn. Haal de gebakken forellen voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Rooster het amandelschaafsel in de achtergebleven boter. Roer het citroensap en de peterselie erdoor en giet dit als saus over de forellen.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Hongaarse specialiteiten / Anikó Gergely