woensdag 25 november 2015

Tabbouleh met rozenwater en verse vruchten (Algerije)

TABBOULEH MET ROZENWATER EN VERSE VRUCHTEN

Modern recept.

250 g couscous
150 ml rozenwater
2 kiwi’s
½ middelgrote verse ananas
100 g aardbeien, zonder kroontjes
2 el poedersuiker
sap van 2 limoenen


Bereid de couscous. Voeg de helft van het rozenwater toe, meng en laat afkoelen.
Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes. Schil de ananas, verwijder het houtige binnenste deel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de aardbeien in plakjes.
Meng kiwi, ananas en aardbeien in een kom. Bestrooi met poedersuiker en giet de rest van het rozenwater en het limoensap bij het fruit. Meng alles goed door elkaar en laat 30 minuten in de koelkast treken.
Meng 2/3 van het fruit voorzichtig door de couscous n leg de couscous in een bergje op een mooie schaal. Maak een kuiltje in het midden en leg de rest van het fruit erin. Serveer meteen.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : nagerecht

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz
Een reactie plaatsen