woensdag 25 november 2015

Romige vissoep met makreel

ROMIGE VISSOEP MET MAKREEL

250 gram zalmforelfilet
150 gram makreelfilet
1 venkelknol
¾ liter visbouillon van tabletten
200 gram gesneden soepgroenten
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom


Snijd de zalmforelfilet in blokjes, de makreelfilet in kleine stukjes en de schoongemaakte venkel in stukjes.
Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de soepgroente, de venkelstukjes en de makreel toe. Laat de bouillon ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de zalmforelblokjes toe. Laat de soep niet meer koken. Na ongeveer 2 minuten is de zalm gaar. Roer dan het citroensap en de slagroom door de vissoep. Verwarm de soep maar laat deze niet meer koken. Dien meteen op.

4 personen

voedingswaarde : 354 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Boodschappen juli / augustus 2002