woensdag 25 november 2015

Forel in folie

FOREL IN FOLIE

4 forellen à 225 g, schoongemaakt
6 takjes rozemarijn, van 2 de naaldjes
2 sjalotjes, in ringen
2 knoflooktenen, in 4 stukjes, geplet
citroensap
4 el boter, gesmolten
50 g geschaafde amandelen
zout
peper
citroenschijfjes


Bestrooi de forellen aan de binnenkant met zout en peper, leg in elke vis een takje rozemarijn.
Bestrijk 4 stukken folie met wat gesmolten boter, leg de vis erop.
Snijd de vis op 2 - 3 plaatsen in en bestrooi met de ui, knoflook, zout en peper. Besprenkel met citroensap en de rest van de gesmolten boter.
Vouw de folie goed dicht en bak de pakketjes 10 - 15 minuten in een oven van 180°C.
Bak de amandelen en de rozemarijnnaaldjes met wat zout tot ze bruin kleuren.
Open de vispakketjes, garneer ze met de mandelen, rozemarijnnaaldjes en schijfjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker gezond februari / maart 2001