woensdag 25 november 2015

Kefta met eieren (Algerije)

KEFTA MET EIEREN

KEFTA
450 g rund- of lamsvlees zonder been, gehakt
50 g rund- of lamsvet, gehakt
3 el gehakte verse koriander
3 el gehakte verse bladpeterselie
1 ui, fijn geraspt
1 tl gemalen komijn
1½ tl paprikapoeder
½ tl cayennepeper
½ tl gemalen witte peper
1 kleine tl zout
1 el zonnebloemolie
2 el water

EIEREN
75 g boter, ongezouten
4 eieren
½ tl paprikapoeder
een snufje cayennepeper
½ tl zout


Meng voor de kefta het gehakte vlees en vet in een kom met alle ingrediënten en kneed 5 minuten met de handen tot alles volledig vermengd is.
Giet wat olie in een kleine kom en vet uw handen in met wat olie. Neem wat van het kefta-mengsel en vorm dit met uw hand tot een grote knikker. Doe dit tot alle vlees is opgebruikt. Leg de keftas op een met olie ingevette schaal.
Verhit de boter in een grote tajine-schotel of vuurvaste schotel en laat de vleesballetjes gelijkmatig bruinen door ze regelmatig te keren. Er zal behoorlijk wat vocht uit de keftas lopen. Haal de keftas uit de schotel en houd ze apart. Draai het vuur hoger en laat het sap indikken. Leg de kefta weer in de tajine. Breek de eieren voorzichtig boven de kefta en bestrooi met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat nog even bakken tot het eiwit net gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Serveer de kefta meteen.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz