woensdag 25 november 2015

Salade de Concombre à la Menthe (Algerije)

SALADE DE CONCOMBRE À LA MENTHE (KOMKOMMERSALADE MET MUNT)

Deze makkelijk te breiden salade lijkt op de Griekse tzatziki en is heerlijk verkoelend op hete zomerdagen. Ik heb de ingrediënten altijd klaarliggen en heb vaak een beetje kant-en-klare salade in de koelkast staan.

1 grote komkommer
1,2 dl yoghurt
2 eetlepels fijngehakte verse munt
1 teentje knoflook
zout naar smaak
versgemalen peper naar smaak


Snijd de komkommer in plakjes en doe deze in een middelgrote glazen slakom. Meng de overige ingrediënten en git ze over de plakjes komkommer. Trek er plasticfolie overheen en zet 1 uur in de koelkast. Serveer gekoeld.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : salade

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Een reactie plaatsen