woensdag 25 november 2015

Gepocheerde forel met kaviaarboter (Rusland)

GEPOCHEERDE FOREL MET KAVIAARBOTER

½ ui, gepeld en in partjes gesneden
1 laurierblad
4 witte peperkorrels, geplet
zout
witte peper uit de molen
1 dl droge witte wijn
4 forellen, schoongemaakt
100 g zachte boter
75 g kaviaar (of gekleurde viskuit)


Doe de ui, het laurierblad, de peperkorrels, wat zout en peper en de wijn in een pan met 1 liter water. Breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes trekken. Leg de forellen in het geurige vocht. Pocheer de forellen in circa 10 minuten tegen de kook aan. Roer de boter in een kommetje lichtgeel en romig. Roer de kaviaar door de boter. Schep de gare forellen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Leg de vissen op een schaal en bestrijk ze met de kaviaarboter.

4 personen

land : Rusland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee