woensdag 25 november 2015

Gevulde forel met edamame-salade

GEVULDE FOREL MET EDAMAME-SALADE

1 rode peper, fijngesneden
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild, fijngesneden
rasp en sap van 1 limoen
1 stengel sereh (citroengras), fijngesneden
1 (zee- of zalm)forel à 1 kilogram, schoongemaakt, afgespoeld

EDAMAME-SALADE
2 eetlepels mirin (rijstwijn)
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel fijne kristalsuiker
1 theelepel sesamolie
200 gram sperziebonen, in stukken
200 gram diepvries-edamamebonen, ontdooid
1 komkommer, zaad verwijderd, in plakjes
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
bosje koriander, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden


Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de rode peper, gember, limoenrasp en het citroengras en vul de buikholte van de vis hiermee. Spreid een groot vel aluminiumfolie uit op je werkvlak en leg hierop een iets kleiner vel bakpapier. Leg de vis hierop, sprenkel een beetje limoensap erover en bestrooi met flink wat zout en peper. Vouw de folie dicht tot een pakketje. Leg het pakketje op een bakplaat en zet de vis 30 – 45 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven tot de vis gaar is. Meng voor de saladedressing de mirin, sojasaus, suiker en sesamolie in een kom, roer tot de suiker is opgelost en zet apart. Blancheer de sperziebonen in kokend water met zout 2 minuten, voeg de edamamebonen toe en kook nog 2 minuten of tot de bonen beetgaar zijn. Giet af, spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Schep de bonen, komkommer, bosui, koriander en rode peper door elkaar en schep de dressing erdoor. Schep de salade royaal op de vis en serveer.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 25 / 45 minuten

gerechtsoort : hoofd- of lunchgerecht

bron : Delicious. november 2013