woensdag 25 november 2015

Forel met pecannotenboter (Louisiana, Verenigde Staten)

FOREL MET PECANNOTENBOTER

Dit recept is de Cajun-versie van het klassieke Franse gerecht forel met amandelen en levert een subtiel gekruid hoofdgerecht op.

PECANNOTENBOTER
50 g geroosterde halve pecannoten
50 g boter
2 theel. Worcestershiresaus
1 theel. vers citroensap

FORELFILETS
4 grote forelfilets, elk circa 175 g
2 theel. paprikapoeder
1 theel. cayennepeper
1 theel. gedroogde oregano
snufje gedroogde tijm
½ theel. knoflookzout
1 theel. zout
versgemalen zwarte peper
1 ei
1,2 dl melk
40 g bloem
olie voor het bakken


Hak de pecannoten fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de boter, Worcestershiresaus en het citroensap toe en draai tot alles goed gemengd is. Schraap eruit, wikkel in folie en zet in de koelkast.
Spoel de forelfilets onder de koude kraan en dep dan droog. Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, oregano, tijm, het knoflookzout, zout en wat zwarte peper. Strooi wat van dit mengsel over elke filet.
Klop het ei met de melk en 1 theel. kruidenmengsel in een ondiepe kom. Meng in een andere kom de bloem met het overgebleven kruidenmengsel.
Verhit wat olie in een koekenpan. Haal de forelfilets eerst door het eimengsel en dan door het bloemmengsel. Schud overtollige bloem af. Bak de filets gaar en laat op keukenpapier uitlekken. Schik op borden en garneer met een plakje pecannotenboter.

4 personen

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Cajun : Pikante en kruidige schotels uit Louisiana / voorwoord van Ruby Le Bois