COUSCOUS-SALADE IN TABBOULEH-STIJL
Traditioneel recept.
500 g couscous
½ komkommer, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
3 grote tomaten, ontveld, ontpit, in stukjes gesneden
½ groene paprika, zonder zaad, in stukjes gehakt
6 lente-uitjes, fijngehakt
½ stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
3 el gehakte verse munt
3 el gehakte verse koriander
3 el gehakte verse bladpeterselie
sap van 2 citroenen
5 el olijfolie
1 tl zout
½ tl gemalen witte peper
Bereid de couscous. Laat afkoelen.
Leg de stukjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken.
Spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Zet de salade in de koelkast. Serveer koud.
5 personen
land : Algerije
gerechtsoort : voorgerecht of salade
bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten