GEBAKKEN FORELFILETS
4 forellen
3 eetl. citroensap
3 eetl. bloem
2 of 3 eieren
100 g olie of vet
zout
4 eetl. gevulde groene olijven
1 citroen
Fileer de forellen voorzichtig (door ze langs de rugvin in te snijden met een scherp mesje), snijd ze in stukken en besprenkel ze met de citroensap. Minstens een kwartier laten staan. Dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem en door geklutst ei. Herhaal dit. Maak in een vispan olie of vet heet en bak daarin de filets goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal, bestrooi naar smaak met zout en garneer ze met partjes citroen en gevulde olijven.
4 personen
land : Slovenië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
woensdag 25 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten