woensdag 25 november 2015

Papillote de Trucha (Argentinië)

PAPILLOTE DE TRUCHA (INGEPAKTE FOREL MET TOMAAT, KAAS EN CHAMPIGNONS)

2 forellen
zout
peper
2 el boter of margarine
75 g kleine champignons
½ rode paprika, in dunne repen
1 bospeen, in dunne plakjes
2 lente-uitjes, in dunne plakjes
3 tomaten, in parten
1 el grofgesneden peterselie
2 plakjes jonge kaas, in repen, of 2 el verse roomkaas


Verwarm de oven voor op 220 ºC. Spoel de forellen in koud water, dep ze droog. Leg een stuk bakpapier van ± 45 x 45 cm op een bakplaat. Leg in het midden van het vel nog een stuk papier, groot genoeg voor de twee forellen. Leg ze erop en bestrooi ze licht met zout. Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, paprikarepen en wortelplakjes ± 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn. Voeg de lente-ui en tomaten toe en bak deze nog ± 2 min. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover. Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de papillote in het midden van de oven in ± 15 min. gaar. Scheur de papillotte aan tafel open. Lekker met salade en een pittige aardappelomelet.

2 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereiden / oven : 25 / 15 minuten

land : Argentinië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair februari 2002