woensdag 25 november 2015

Cladérade (Kameroen)

CLADÉRADE (VISSCHOTEL MET AARDAPPELEN)

1 grote zoetwatervis (zalmforel)
5 grote tomaten
4 grote aardappelen
2 uien
pimentpoeder
palmolie

Verdeel de vis in grove stukken.
Snijd de tomaten, de aardappelen en de uien in even grote dobbelsteentjes.
Verhit de olie. Voeg achtereenvolgens de vis, de uitjes, de tomaten en de aardappelen toe. Bestrooi dit met zout en pimentpoeder. Voeg een scheutje water toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht op een lage warmtebron een uur zachtjes koken.
Roer het gerecht pas vlak voor het opdienen even om. Dien het zeer heet op.

4 personen

(voor)bereidingstijd : 1½ uur

land : Kameroen
gerechtsoort : visgerecht

bron : Kookkunst in West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah