woensdag 25 november 2015

Rolletjes zalmforel met prei en remouladesaus

ROLLETJES ZALMFOREL MET PREI EN REMOULADESAUS

10 preibladeren
150 g kruidenboter, kant-en-klaar gekocht of zelfgemaakt
5 zalmforelfilets, zonder vel

SAUS
5 augurken
1 klein potje kappertjes
2 dl mayonaise
100 g zure room
4 eetl. fijngehakte peterselie
4 eetl. fijngehakte bieslook
zout
versgemalen peper


Maak de preibladeren los van de steel. Knip of snijd het zachtgroene deel van de prei circa 5 cm langer dan de visfilets af. Blancheer de op maat gebrachte preibladeren 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze op een keukendoek uitlekken. Of leg ze naast elkaar op een badstof handdoek, rol die losjes op en leg 3 minuten op 750 Watt in de magnetron. Laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen. Halveer de forelfilet in de lengte. Bestrijk de visfilets aan de kant waar het vel niet heeft gezeten met de kruidenboter en leg ze met de beboterde kant op de prei. Rol op en zet de prei vast met een houten prikker. Zet de rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de augurkjes fijn. Spoel de kappertjes in een zeef af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Roer voor de saus de mayonaise, de zure room, de augurkjes, de kappertjes, de peterselie en de bieslook door elkaar en breng verder op smaak met wat zout en peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Giet een laagje kokend water van circa 2 cm bij de inhoud van de ovenschaal. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat buiten de oven afgedekt afkoelen. Serveer de visrolletjes op kamertemperatuur met de saus. Geef er aardappelsalade bij.

10 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : circa 45 minuten, de oventijd niet meegerekend

gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Boodschappen april 2000