woensdag 25 november 2015

Filetes de Truchas (Paraguay)

FILETES DE TRUCHAS (FORELLENFILETS)

2 grote forellen - een goede vervanging voor de inheemse surubis
50 gram boter of margarine
1 kop gesnipperde sjalotjes
zout
peper
paprikapoeder
sap van 1 citroen
½ kop verse champignons
2 gepelde tomaten
2 eetl. gehakte peterselie
1 kop witte wijn
1 kop zure room


De forellen fileren, maar het vel laten zitten. Een platte ovenschaal met boter bestrijken en daarin de uiensnippers doen die gekruid zijn met peper, zout en paprikapoeder. De filets inwrijven met zout, peper en citroensap, op de uitjes leggen en bedekken met tomaat, peterselie en champignons. Begieten met witte wijn, de schaal afsluiten met aluminiumfolie - in Paraguay neemt men bananenblad - en ongeveer 1 kwartier in een matige oven zetten. Als de vis gaar is, de saus afgieten, de zure room er doorheen doen en enigzins inkoken.

4 personen

land : Paraguay
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger