woensdag 25 november 2015

Pisztráng Kékre Főzve (Hongarije)

PISZTRÁNG KÉKRE FŐZVE (BLAUWE FOREL)

kruidnagels
2 laurierbladeren
1 ui
5 dl witte wijn
1¼ dl wittewijnazijn
1 bosje soepgroenten
zout
½ tl peperkorrels
4 schoongemaakte forellen

Steek 2 - 3 kruidnagels en 2 laurierbladeren in de gepelde ui. Breng 2 liter water aan de kook met wijn, azijn, soepgroenten, ui, zout en peperkorrels en laat dit 10 minuten doorkoken. Spoel de forellen af onder de koude kraan. Zorg er daarbij voor dat het slijmlaagje niet beschadigt, want anders wordt de vis niet ’blauw’. Rijg een stuuk keukengaren door de onderkaak van de vis en de staart, zodat de vis in een ‘halve maan’ ligt. Leg de vissen in een vispan of een braadslee, overgiet ze met de kokende bouillon en kook de forellen afgedekt in 15 minuten gaar. Haal de vissen met een schimspaan voorzichtig uit het water, verwijder het keukengaren en fileer de vissen. Serveer met gekookte aardappelen in een beetje boter.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Hongaarse Specialiteiten / Anikó Gergely