woensdag 25 november 2015

Pescado al Mojo de Ajo (Chiapas en Yucatán, Mexico)

PESCADO AL MOJO DE AJO (FOREL MET KNOFLOOK)

4 forellen
2 limoenen, geperst
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
6 el olie
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 zakjes verse koriander (à 15 g), fijngehakt


Forellen afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. Aan beide kanten met scherp mes 2 schuine inkepingen in vissen maken. Forellen aan beide kanten en in buikholte besprenkelen met 3 el limoensap en bestrooien met zout en chilipeper. Vissen op bord leggen en 1 uur afgedekt marineren.
Forellen droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en knoflook op matig vuur lichtbruin bakken, uit pan op keukenpapier scheppen. Forellen in zelfde pan in ca. 10 min. bruinbakken, halverwege keren. Forellen op warme schaal leggen. Door achtergebleven bakvet rest van limoensap, koriander en gebakken knoflook roeren. Mengsel over forellen scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 / 60 / 20 minuten

land : Mexico (Chiapas en Yucatán)
gerechtsoort : visgerecht

bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico