vrijdag 26 december 2008

Wilde rijstkroketjes (Canada)

WILDE RIJSTKROKETJES

100 g Boeren Cheddar, geraspt
2 eieren, losgeklopt
100 g achterham, fijngesneden
3 dl bouillon (kant-en-klaar)
2 sjalotjes, gesnipperd
2 eetl. verse bieslook, gehakt
200 g gemengde witte en wilde rijst
3 dl melk
4 eetl. paneermeel
50 g bloem en 4 eetl. bloem
75 g boter
peper
zout
snufje nootmuskaat
frituurvet

Kook de rijst (met wat zout) volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verhit intussen 50 g boter (niet bruin laten worden) en roer de 50 g bloem erdoor. Roer door, voeg de bouillon en melk erbij, kook (al roerende) in 5 minuten tot een dikke pap en smelt dan de kaas erdoor (bechamelsaus). Zet de sjalotjes en ham aan in de overige boter, voeg dan de rijst en nootmuskaat toe en breng verder op smaak met peper en zout. Roer nu de rijst en bechamel met de bieslook door elkaar en laat 1 nacht goed fkoelen in koelkast. Spuit (of vorm met je handen of 2 lepels) met een spuitzak hiervan kroketjes, haal deze dan achtereenvolgens door de 4 eetl. bloem, ei en paneermeel en laat nog een uurtje afkoelen in koelkast. Frituur ze daarna in ± 5 minuten op 180 ºC goudbruin.

4 personen

land : Canada
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: