vrijdag 26 december 2008

Kousenband op z'n Antilliaans (Nederlandse Antillen)

KOUSENBAND OP Z’N ANTILLIAANS

1 kg kousenband
1 ui
20 g boter of margarine
nootmuskaat
scheutje azijn
zout

Maak de kousenband schoon en laat hem heel. Kook hem in water met iets zout gaar (afhankelijk van de lengte 20 - 25 min.). Giet hem af en laat hem uitlekken. Snipper de ui en bak deze in de hete boter goudgeel, voeg dan de kousenband toe en bak hem even snel mee. Maak het gerecht op smaak af met nootmuskaat en een klein scheutje azijn. Neem een grote voorverwarmde schtel; leg in het midden gekookte witte rijst (gestort uit een rijstrand) en drapeer hieromheen de kousenband.

4 personen

voedingswaarde : 145 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 35 minuten

gebied : Antillen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! augustus / september 1998

Geen opmerkingen: