CARIUCHO (AARDAPPELEN MET PINDAKAAS)
Zoals zoveel ons bekende voedingsmiddelen komt de pinda of aardnoot van oorsprong uit Zuid-Amerika. Het is eigenlijk geen noot, maar een peulvrucht, en hij groeit ondergronds. De olie en de eiwitten van de pinda bevatten veel bouwstoffen.
450 g aardappelen, in stukken gesneden
1 eetlepel pindakaas
1 ui, fijngehakt
220 ml slagroom of yoghurt
olie
zout
Giet in een pan kokend water over de aardappelen. Breng het water weer aan de kook en laat de aardappelen in circa 10 minuten gaar worden. Giet ze af en houd ze warm.
Fruit ondertussen de ui in de olie en roer er de pindakaas door. Roer alles goed.
Doe er nu de slagroom of yoghurt en wat zout bij. Laat de saus gedurende 5 minuten zachtjes garen (de saus mag niet koken); roer veelvuldig. Schenk de saus vervolgens over de hete aardappelen en geef er een salade bij.
2 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
land : Ecuador
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
vrijdag 26 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten