vrijdag 26 december 2008

Potaje de garbanzos con acelga (Paraguay)

POTAJE DE GARBANZOS CON ACELGA (ERWTENSOEP MET BIETEN)

250 gram gedroogde erwten
750 gram bieten
1 laurierblad
1 ui
6 gehalveerde teentjes knoflook
¼ kop fijngehakte peterselie
olie
2 eetl. wijnazijn of wijn
1 eetl. paprikapoeder

De erwten 1 nacht in de week zetten, goed naspoelen en uit laten lekken. Opzetten met het laurierblad, de tomaten, de ui, de knoflook, de peterselie en het paprikapoeder in 2 liter lauw water en aan de kook brengen. Na 1 uur de bieten erbij doen. De ui, de knoflook en de tomaten eruit halen en door een zeef draaien. 1 eetl. erwten uit de soep vissen, met de tomatensaus vermengen en in olie braden. Dit mengsel weer aan de soep toevoegen en nog ¼ uur laten pruttelen. Kort voor het opdienen de wijnazijn toevoegen. In plaats van bieten kan men ook spinazie nemen.

6 - 8 personen

land : Paraguay
gerechtsoort : soep

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: