PESCADO DE LIMON (CITROENVIS)
500 gram verse makreel
6 citroenen
250 gram gepelde, in stukjes gesneden tomaten
1 eetl gehakte peterselie
1 eetl gehakte bieslook
1 eetl gehakte dille
2 in schijven gesneden uien
1 mespuntje cayennepeper
zout
peper
2 eetl. olijfolie
De makreel schoonmaken (men kan ook filets gebruiken), een halve dag in de koelkast laten rusten in een bad van citroensap. Daarna het citroensap afgieten. De tomaten in een schaal leggen en die met de groene kruiden bestrooien, daarop de uien, die met cayennepeper gekruid worden. Daarop komen de stukken vis. Besprenkelen met olijfolie. Nog enige uren in de koelkast laten intrekken.
4 personen
land : Porto Rico
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 26 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten