POLLO GUISO CON VERDURAS (GESTOOFDE KIP MET GROENTEN)
1 soepkip
6 eetl. boter
3 gesnipperde uien
2 grofgesneden peentjes
250 gram champignons
1 eetl. meel
peper
zout
een snufje foelie
2 theel. bieslook
1 hardgekookt ei
1½ kop witte wijn
In een grote pan de uien, wortels en paddestoelen met wat boter even stoven, het meel erdoor roeren, zout en peper toevoegen en de groenten er weer uitnemen. De kip in vieren delen, met zout en peper inwrijven en in boter aan alle kanten bruin bakken. Alle overige ingrediënten toevoegen en alles met gesloten deksel 50 minuten laten smoren. Garneren met hardgekookt ei.
4 personen
land : Uruguay
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger
vrijdag 26 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten