vrijdag 26 december 2008

Palomita con almendras (Costa Rica)

PALOMITA CON ALMENDRAS (DUIF MET AMANDELEN)

1 duifje
vet, boter of olie
50 gram gekookte ham
¼ kopje gemalen of geschaafde amandelen
¼ kopje witte wijn
1 glas sherry
1 kleine ui
zout
peper
1 geprakt, hardgekookt ei
½ kopje erwten uit blik
1 kruidnagel

Het schoongemaakte duifje zacht laten koken in de witte wijn, met de ui, de kruidnagel, zout en peper. De amandelen in boter of olie bruin bakken en daaraan de in reepjes gesneden ham en de duif toevoegen. Goed laten stoven. Het ei erover heen kruimelen, blussen met het kooknat van de duif, de erwten erbij doen en op smaak maken met de sherry.

Voor 1 persoon.

land : Costa Rica
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: