vrijdag 26 december 2008

Chirmol (Honduras)

CHIRMOL (TOMATENSALSA)

‘Dit is een traditionele Hondurese salsa die extra smaak en pit geeft aan een hoofdgerecht. In Honduras wordt hij van oudsher al gegeten bij frijoles en arroz (bonen met rijst).’ Andrew Pinney, Tegucigalpa, Honduras.

4 tomaten, fijngehakt
1 ui, in dunne ringen gesneden
3 groene of rode paprika’s, fijngehakt
sap van 2 citroenen
¼ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
peper
zout

Doe de tomaten, ui en paprika’s in een kom.
Maak een dressing van het citroensap, de gemalen komijn, de koriander en wat peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de groenten. Zet de salsa zo mogelijk enkele uren in de koelkast voor het opdienen.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

land : Honduras
gerechtsoort : saus

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: