vrijdag 26 december 2008

Beignets de bananes (Martinique)

BEIGNETS DE BANANES

6 bananen, geschild, in plakjes
½ kop rum
½ kop poedersuiker
1 theel. kaneel
1¼ kop bloem
1 ei
1 eetl. olie
1 kop melk
¼ theel. zout
frituurolie
poedersuiker

Leg laagjes plakjes banaan in een kom, giet op elk laagje rum en strooi er suiker en kaneel overheen. Laat het 30 min. staan. Meng bloem, ei, olie, melk en zout en klop het 2 min. goed of klop de ingrediënten in een mixer tot beslag. Haal elk schijfje banaan door het beslag. Maak de olie heet tot 190 ºC en bak er de beignets 3 tot 5 min. in, telkens een paar, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er poedersuiker overheen en serveer ze heet.

4 personen

land : Martinique
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: